2019-10-24 12:14:15• hírek • Bajnai Botond

Partnerkapcsolati együttműködésre léptek

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (AMP) a 2019–2020-as tanévtől kezdődően partnerkapcsolati viszonyra lépett a Szatmárnémeti Inkluzív Nevelési Iskolaközponttal, mely együttműködés során csütörtökön létrejött a két intézmény első közös akciója is.

 

A környezetvédelmi ügynökség és a fogyatékkal élő gyermekek nevelésében segítséget nyújtó tanintézmény munkatársai egy, az évszakhoz kötődő kezdeményezést talált ki a gyermekek számára, méghozzá az újrahasznosítás szellemében.



Az ősszel lehulló színpompás falevelek újrahasznosításának témájára épült a megmozdulás: a gyerekek leveleket gyűjtöttek, majd esernyőkre tűzték és ragasztották azokat, majd alkotásaikkal csütörtökön felvonultak a városban.


„A falevél egy olyan zöld hulladék, amelyet nem csak komposztként, de akár dekorációs kellékként is fel lehet használni, így született meg az őszi esernyők ötlete is, melyek elkészítésében nagy lelkesedéssel vállaltak szerepet a diákok” – mutatott rá Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazagtója.

 

Az APM gyakori partnereként, az aranyosmeggyesi AluMenziken Kft. ezúttal is támogatta az kezdeményezést, felajánlották, hogy a szükséges esernyőket ők biztosítják a gyermekek számára.



A hét folyamán összegyűjtött leveleket a kezdeményezésben résztvevő 16 gyerek az esernyőkre ragasztotta, majd csütörtök reggel felvonultak az iskolától a Kossuth-kertig, ahol meglátogatták a Zöld-házat, illetve meghallgatták Békéssy Erzsébet ismertetőjét az épület szerepéről, és azokról a tevékenységekről, melyeknek helyszínül szolgál a város egykori közfürdője.

 

A gyermekek felvonulása ugyanakkor egy figyelemfelkeltő akció is volt a lakosság számára, rámutatva a természet szépségeire, amelyet környezetvédelmi szempontból sem szabad elhanyagolni.

 

A Kossuth-kerti látogatást követően a gyermekcsoport átvonult a szomszédos Electrolux gyárába, ahol megtekintettek egy kiállítást az aragáz-gyártás fejlődéséről, az 50-es évektől napjainkig. Sőt, amire nem számítottak a gyerekek, a gyár vezetői egy üzemlátogatásra is meginvitálták a csapatot.

 

Békéssy Erzsébet szerkesztőségünknek elmondta, ez a megmozdulás csak az első közös akció volt a tanintézménnyel való partnerkapcsolat kezdete óta, de úgy tervezik, minden hónapban szerveznek valamilyen akciót közösen a fogyatékos gyerekekkel/gyerekekért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: